امروزه یکی از روشهایی که به متخصصین در جهت مشاهده و تشخیص بیماری در ناحیه ژنیتال زنان اعم از دهانه رحم، واژن، فرج و… کمک میکند کولپوسکوپی میباشد. این روش با استفاده از یک منبع نور و میکروسکوپ صورت میگیرد. به زبان سادهتر کولپوسکوپی یکی از روشهایی به شمار میرود که به پزشک زنان کمک میکند تا به صورت دقیقتری رحم، واژن و قسمتهای خارجی اندام جنسی را مورد بررسی قرار دهد.
بهتر است بدانید این روش با استفاده از یک دستگاه به نام کوپلوسکوپ صورت میگیرد؛ این روش میتواند هر نوع ناهنجاری در قسمتهای بدن را تشخیص دهد. اغلب در هنگام انجام کولپوسکوپی بیوپسی نیز برای بررسیهای بیشتری زیر میکروسکوپ توسط متخصص زنان انجام خواهد شد.
این تست تنها به بررسی سلولها میپردازد. بهتر است بدانید این امر به تعیین محل دقیق اختلال و ناهنجاری هیچ کمکی نخواهد کرد. انجام تست بیوپسی در هنگام کولپوسکوپی به متخصص کمک میکند تا میزان صحت تشخیص خود را افزایش دهد.
کولپوسکوپی چیست و چه کاربردی دارد؟
بهتر است قبل از آن که در خصوص هزینه کولپوسکوپی صحبت کنیم کمی با این روش تشخیصی بیشتر آشنا شویم. امروزه متخصصین زنان برای تشخیص سرطان در اندامهای جنسی بانوان، به خصوص در صورتی که تست پاپ اسمیر نتیجه غیر طبیعی داشته باشد از کولپوسکوپی استفاده خواهند کرد.
علاوه بر این موضوع پزشکان برای نمونه گیری از بافت خاصی که ظاهر غیر طبیعی دارند از این روش استفاده میکنند. از دیگر کاربردهایی که میتوان برای این روش بیان کرد، تشخیص علت ورم و یا عفونت، تشخیص غدد خوشخیم یا سرطانی و آسیبهای وارده به نواحی دهانه رحم، واژن و فرج است.
قبل از آن که هزینه کولپوسکوپی را در اولویت قرار دهید بهتر است از تبحر بالای پزشک خود اطمینان حاصل کنید، زیرا این روش نیازمند به حساسیت و دقت بالایی میباشد. لازم به ذکر است کولپوسکوپی نسبتاً بی خطر و ایمن در نظر گرفته شده است. خطراتی که برای افراد در این روش ممکن است وجود داشته باشد میتوان به خونریزی، دردهای شکمی و لگنی و عفونت اشاره کرد.
بانوانی که باردار هستند بهتر است از انجام این روش تشخیصی خودداری کنند؛ زیرا در زمان بارداری استفاده از کولپوسکوپی باعث میشود که در روند بارداری پیچیدگیهای مختلفی مانند زایمان زودرس به وجود آید. به صورت کلی این روش توانایی نمونه گیری از بافت ناسالم در بیمار را برای پزشکان فراهم خواهد کرد؛ اما بهتر است بدانید همیشه ممکن است در آزمایشگاه تشخیص صورت نگیرد و یا این که نتوان از بافت مربوطه نمونه گیری صورت گیرد.
همان طور که ذکر شد این روش تشخیصی با استفاده از دستگاه کولپوسکوپ صورت میگیرد. این دستگاه در حقیقت یک میکروسکوپی میباشد که دارای لنزهای متفاوتی است و از آن برای بزرگ نمایی و دیدن بهتر واژن، رحم، ولف و مقعد استفاده میکنند. یکی از اصلیترین هدفهای استفاده از این روش تشخیص ضایعات پیش سرطانی و یا سرطانی میباشد.
در صورتی که این ضایعات در مراحل اولیه تشخیص داده شوند میتواند درمان مؤثرتری داشته باشند. یکی از اصلیترین دغدغههای و پارامترها برای متقاضیان هزینه کولپوسکوپی میباشد. در ادامه تمامی عواملی که بر روی هزینه کولپوسکوپی تأثیر میگذارد را برای شما شرح دادهایم.
هزینه کولپوسکوپی
همان طور که در بالاتر نیز به این موضوع اشاره کردیم، کولپوسکوپی پیچیدگی و حساسیت بسیار بالایی دارد در نتیجه بهتر است در مرحله اول به سراغ پزشکی بروید که در کار خود تبحر داشته باشد. هزینه کولپوسکوپی نسبت به دیگر روشهای قدیمی کمی بالاتر تعیین خواهد شد. اما بهتر است به این نکته توجه داشته باشید عوامل مختلفی وجود دارد که بر روی هزینه کولپوسکوپی تأثیر خواهند گذاشت.
یکی از اصلیترین عوامل میتوان به نیازمند بودن به تست بیوپسی و نمونه برداری اشاره کرد. با توجه به این عوامل هزینه کولپوسکوپی میتواند متغیر باشد. به این نکته توجه داشته باشید به دلیل آن که این روش به عنوان یک روش تشخیصی و معاینه پیشرفته در نظر گرفته میشود بخشی از هزینههای شما را بیمه پوشش خواهد داد.
عوامل مؤثر بر روی هزینه کولپوسکوپی
عوامل بسیار مختلفی وجود دارد که بر روی هزینه کولپوسکوپی تأثیر میگذارند. برخی از این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مطبی که در آن نمونه برداری انجام میشود یکی از عواملی میباشد که هزینه کولپوسکوپی را میتواند افزایش و یا کاهش دهد.
- مراقبتهای بعد از انجام آزمایش
- دستمزد جراح اصلیترین عاملی است که هزینه کولپوسکوپی را تعیین میکند.
- تجهیزات و آزمایشات مورد نیاز برای انجام آزمایش
در انتها بهتر است بدانید هزینه نهایی این عمل جراحی ثابت نبوده و نمیتوان برای آن عدد خاصی را تعیین کنیم؛ زیرا به عوامل بسیار مختلفی بستگی دارد. یکی از سؤالاتی که بسیاری از متقاضیان آن را تا به امروز پرسیدهاند این است که آیا هزینه کولپوسکوپی تحت پوشش بیمه قرار میگیرد و یا خیر؟ برای پاسخ به این سؤال بهتر است بگوییم که بخشی از هزینههای این عمل جراحی توسط بیمههای تکمیلی پوشش داده شده است.